Mob/ WhatsApp: 0086 Betty Lv

E-post: [e-postbeskyttet]

Alle Kategorier

Nyheter

Hjem> Nyheter

Konflikt mellom Palestina og Israel

Tid: 2022-10-28 Treff: 104

Siden 3. mai brøt det ut en ny runde med væpnet konflikt mellom Palestina og Israel på Gazastripen, som har resultert i mer enn 20 dødsfall og mer enn 200 skadde.
I følge Reuters siterte palestinske tjenestemenn den 6. nådde de to sidene en våpenhvileavtale i konflikten på Gazastripen med Egypts mekling samme dag. Tjenestemannen sa at våpenhvileavtalen vil tre i kraft fra klokken 4:30 lokal tid (9:30 Beijing-tid), noe som er bekreftet av en annen palestinsk tjenestemann og en offisiell Hamas-TV-stasjon. Men rapporter tyder på at israelske tjenestemenn ikke har gitt noen uttalelse om hvorvidt de skal stanse ilden.
Den 3. mars sa det israelske militæret at to israelske soldater ble skutt og såret av palestinske islamske jihad-krigere under en protest fra palestinere. Deretter bombet israelske styrker Gazastripen og drepte to personell fra den palestinske islamske motstandsbevegelsen (Hamas). Selv om Israel mente at det 3-dagers angrepet ikke var sponset med Hamas, holdt det Hamas ansvarlig for all anti-israelsk vold i Gaza. Derfor skjøt Hamas og Gerhard hundrevis av raketter inn i Israel, og eskalerte en ny runde med konflikt mellom de to sidene.

Om kvelden 5. mai avslørte Gazastripens helseavdeling om kvelden 5. mai at 19 palestinere ble drept og mer enn 150 skadet av israelske luftangrep på Gazastripen den dagen. To gravide kvinner og et 14 måneder gammelt barn var blant de døde, meldte Guardian onsdag.

Samme dag sa det israelske militæret at siden 4 dager siden har palestinske væpnede grupper skutt rundt 650 raketter inn i Israel fra Gazastripen, drept fire israelere og skadet mer enn 70 andre. Israelske styrker bombet mer enn 300 mål på Gazastripen og drepte 23 palestinere.
Den 4. mai sa tyrkiske tjenestemenn at et israelsk luftangrep traff en kommersiell bygning og boligbygning i Gaza-kontoret til deres offisielle media, Anadolu News Agency. Tyrkias president Erdogan fordømte på det sterkeste partenes handlinger, og kalte dem «terrorisme». Imidlertid, ifølge det israelske militæret, inkluderer målene for angrepet en tunnel gravd av Jehad i det sørlige Gaza som fører til det israelsk kontrollerte området, samt kontorbygget til Hamas militære etterretnings- og sikkerhetsbyrå på Gazastripen.

Etter eskaleringen av konflikten appellerte president Abbas i staten Palestina til de palestinske væpnede gruppene på Gazastripen om å avslutte deres militære konfrontasjon med Israel så snart som mulig, og appellerte til det internasjonale samfunnet om å hjelpe de to sidene med å oppnå en våpenhvile så snart som mulig, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. FNs generalsekretær Guterres og FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, Mladenov, ba begge de to sidene utvise tilbakeholdenhet, nedgradere konflikten og overholde den tidligere våpenhvileavtalen som ble oppnådd mellom de to sidene under mekling av Egypt. og FN.

20190513-巴以冲突-1

Hot kategorier