Mob/ WhatsApp: 0086 Betty Lv

E-post: [e-postbeskyttet]

Alle Kategorier

Nyheter

Hjem> Nyheter

Hva kjennetegner PE og Aramid kroppsrustninger?

Tid: 2022-11-14 Treff: 154

Med utmerkede egenskaper og overlegen skuddsikker evne, har PE og aramid blitt brukt mest i verneutstyrsindustrien for tiden.

Det er noen forskjeller mellom PE- og aramidrustninger i ytelsen på grunn av de forskjellige egenskapene til de to materialene, som kan være ukjente for de fleste. Nå vil jeg tilby noen introduksjoner der folk kan få en bedre forståelse av PE og Aramid kroppsrustninger, som kan fremme dem til å ta et fornuftig valg når de velger verneutstyr.

Hva er egenskapene til PE og Aramid kroppsrustninger-正文2

1.Aramid rustning

Aramid, også kjent som Kevlar, ble født på slutten av 1960-tallet. Det er en ny høyteknologisk syntetisk fiber med sterk motstand mot høye temperaturer, god anti-korrosjon, lett vekt og stor styrke. Aramid har vært mye brukt på mange felt, inkludert skuddsikkert utstyr, bygnings- og elektronisk utstyr, og så videre.

Imidlertid har aramid to fatale mangler:

1) Sårbar for ultrafiolett lys. Den brytes alltid ned når den utsettes for ultrafiolett lys. 2) Lett å hydrolysere, selv om det er i et tørt miljø, vil det fortsatt absorbere fuktighet i luften og gradvis hydrolysere.

Aramid hjelm

Derfor bør aramidutstyr ikke brukes eller lagres i miljøet med sterkt ultrafiolett lys og høy luftfuktighet i lang tid, ellers vil dets beskyttelsesytelse og levetid bli sterkt redusert. I tillegg er aramid med høy kvalitet vanligvis 30-50% dyrere enn PE. På grunn av den dårlige stabiliteten, korte levetiden og høye prisene, har den videre bruken av aramid blitt begrenset innen skuddsikkert utstyr. Som et resultat har aramidrustning gradvis blitt erstattet av PE-rustning.

2.PE rustning

PE refererer her til UHMW-PE, forkortelsen for polyetylen med ultrahøy molekylvekt. Det er en høyytelses organisk fiber utviklet på begynnelsen av 80-tallet av forrige århundre. PE-fiber, karbonfiber og aramidfiber er kjent som de tre største høyteknologiske fibrene i verden i dag. Som vi alle vet, er plastposen i vårt daglige liv laget av polyetylen, som har ført til stor forurensning på grunn av sin superstrukturelle stabilitet og dårlige nedbrytbarhet. Men nettopp på grunn av denne egenskapen har PE blitt sett på som et ideelt materiale for å lage skuddsikker vest.

UHMW-PE

PE har også noen få ulemper. For eksempel er den sårbar for høy temperatur, så den kan bare brukes under en temperatur lavere enn 80 ℃. PE synker vanligvis raskt i ytelse ved 80 n℃, og begynner å smelte ved 150 ℃, mens aramid kan opprettholde den stabile strukturen og utmerket ytelse ved høy temperatur på 200 ℃.

I tillegg er ikke PEs krypemotstand like god som aramid, og PE-utstyr vil sakte deformeres under konstant trykk, så det skal vanligvis ikke brukes til noe utstyr med kompleks struktur, som taktiske hjelmer.

Generelt har de to typene skuddsikre produkter sine egne fordeler og ulemper. Du bør ta et rimelig valg basert på dine behov når du kjøper skuddsikre produkter. Ovenfor er all avklaring for PE og Aramid egenskaper. Hvis det fortsatt er noen spørsmål, velkommen til å kontakte oss.

Newtech har lenge vært dedikert til utvikling og forskning av skuddsikkert utstyr, vi leverer kvalitets NIJ III PE Hard Armor Plater og vester, samt mange andre produkter. Når du vurderer å kjøpe harde panserplater, kan du besøke nettsiden til Newtech for å finne den beste for deg selv.

Hva er egenskapene til PE og Aramid kroppsrustninger-正文1

Hot kategorier