Mob/ WhatsApp: 0086 Betty Lv

E-post: [e-postbeskyttet]

Alle Kategorier

Nyheter

Hjem> Nyheter

Finlands NATO-medlemskap øker bekymringene over sikkerhetsrisikoen i området

Tid: 2023-04-13 Treff: 123

Datoen 4. april 2023 har sin betydelige betydning for NATO, men også for Finland. Som på datoen for årsdagen for NATO-etableringen, ble Finland med i NATO-alliansen, og blir derfor det 31. medlemmet i NATO.

Som svar på flyttingen sa Russland at de vil bli tvunget til å iverksette militære tiltak for å eliminere trusselen om at Finland slutter seg til NATO som kan forårsake nasjonal sikkerhet for Russland. Analytiker påpeker at Finlands tiltredelse til NATO kan gjøre en dyp endring i det strategiske mønsteret i Europa og utdype regionale sikkerhetsrisikoer.

Finland, eier den lengste landgrensen til Russland i europeiske land, som er 1,340 kilometer lang. Finlands tiltredelse til NATO vil ikke bare bety at NATOs grense mot Russland vil bli omtrent doblet, det vil også sette Finland direkte i frontlinjen i alliansens konfrontasjon med Russland. I fremtiden, i tilfelle at NATO lanserer en ny runde med konfrontasjon med Russland ved grensen mellom Finland og Russland, vil Finland uunngåelig bringe mer usikkerhet til sin nasjonale sikkerhet.

Enda viktigere, med Finlands tiltredelse til NATO, vil den politiske, økonomiske og sikkerhetsmessige "de-nøytraliseringen" av enkelte europeiske land bli ytterligere intensivert, og dermed akselerere trenden med "kollektivisering" og "kantonisering". Drevet av denne trenden vil rivaliseringen mellom NATO og Russland bli forlenget, noe som er bundet til å øke regionale sikkerhetsrisikoer og øke global ustabilitet.

微 信 图片 _20230413171007

Hot kategorier